8 квітня

8 квітня в Ужгороді відбулися урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня ромів. Присутніх на заході привітали Віктор Микита голова облдержадміністрації –  начальник обласної військової адміністрації, Роман Сарай, голова обласної ради.  

Лідерів та активістів ромської спільноти краю нагороджено грамотами обласної військової адміністрації, обласної ради, департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій облдержадміністрації – обласної військової адміністрації. Спільною відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації – нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття» – нагороджено депутата Ужгородської міської ради Мирослава Горвата.

Під час заходу в атріумі облдержадміністрації – обласної військової адміністрації відкрито благодійну виставку картин закарпатського самодіяльного художника Тиберія Йонаша та його учнів художньої школи «ROM-ART» та виставку унікальних етнічних ромських костюмів. Частину коштів з продажу робіт передадуть на потреби Збройних Сил України.

У рамках урочистостей представники ромської спільноти за традицією спустили на воду вінки із квітів як символ єднання з ромами всього світу.​