Обласне молодіжне товариство ромів “Романі бахт” (Циганське щастя)

Обласне молодіжне товариство ромів “Романі бахт” (Циганське щастя) створено в 2000 році. На установчих зборах головою Товариства обраний Пап Наци. До складу товариства входять 4 міські та 2 сільських осередки, які об¢єднують понад 150 чоловік.

Мета товариства – створення умов для задоволення соціальних, економічних, творчих, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів молодих людей, членів товариства.

Головні завдання товариства – створення умов для ділових і творчих контактів між молоддю в пошуках роботи, проживання, вирішення питань взаємодопомоги у виборі професії, подальшого навчання, організація та проведення культурно-спортивних заходів, пропаганда здорового способу життя, розробка та підтримка в реалізації регіональних молодіжних програм, проведення семінарів, тренінгів та інших заходів, організація оздоровлення та відпочинку молоді, співпраця з державними, громадськими та міжнародними організаціями тощо.

Як голова товариства Наци Пап проводить значну організаторську і просвітницьку роботу, спрямовану на відродження і подальший розвиток музичної ромської культури, популяризації ромського народного мистецтва. Голова товариства раніше працював у Московському “Ромен-театрі”. Має широке коло знаменитих друзів, зокрема Валя Вишневська – одна із лідерів ромів, Заслужена артистка Росії, Дуфуня Вишневський – режисер, Заслужений артист Росії та інші, досвід яких та любов до ромського мистецтва і культури популяризує серед молоді краю.

Наци Пап за період роботи в Удмуртській філармонії побував  з гастролями від Камчатки до Карпат, а згодом повернувся до рідного Ужгорода. Тут продовжує свою культурно-мистецьку діяльність на базі обласного молодіжного товариства ромів “Романі бахт” (Циганське щастя), яке створено за його безпосередньої участі та ініціативи.

Товариство дотримується Статутних вимог. У практичній діяльності керується законами та Конституцією України.