21 вересня –  Міжнародний день миру та День миру в Україні.

Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.

Для припинення військових конфліктів у світі недостатньо урядових політичних угод – стійкий мир має базуватися на моральній та інтелектуальній солідарності людства. Саме цю ідею покладено в основу Міжнародного дня миру, який має на меті пропагувати мирні ініціативи та послаблювати військову напругу.

Міжнародний день миру є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови світу без війн та страждань.

Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба з російським агресором. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

Бажаємо міцності, рішучості й витримки на шляху вступу України до Європейського Союзу. Хай Перемога, мир і стабільність якнайшвидше повернуться до нашої країни.