11 липня

11 липня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбулася презентація фотовиставки «Korenie». Експозицію унікальних архівних та сучасних світлин з життя і побуту етнічних словаків області відкрили з нагоди Дня закордонних словаків. Виставку організовано за ініціативи Яни Дудаш-Рижак, голови Громадської організації “Закарпатське обласне культурно-просвітнє товариство словацьких жінок «Довіра»” і за сприяння департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій облдержадміністрації – обласної військової адміністрації.

З вітальними словами до відвідувачів та організаторів заходу звернулися: Ігор Шинкарук, заступник голови облдержадміністрації – обласної військової адміністрації, який також вручив почесні грамоти ОВА представникам громади за збереження народних традицій і надбань словацької національної меншини; Юрій Переста, Почесний консул Словацької Республіки у Львові; Василь Коцан, директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

У заході взяв участь Олександр Лях, заступник директора департаменту – начальник управління національностей та релігій департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій облдержадміністрації – обласної військової адміністрації.