8 липня

8 липня в конференц-залі Центру культур меншин національних Закарпаття  представниками кафедра журналістики Ужгородського національного університету і мультимедійної платформи “Media Vista” проводилася підготовка відеоматеріалу для спецпроєкту про життя польської національної спільноти області під час російського вторгнення в Україну.

Інформацію про розвиток культурної спадщини польської національної меншини, її внесок у розвиток своєї громади надала Тереза Проць, голова Громадської організації «Товариство польської культури Закарпаття імені Гнєви Волосєвич».

Створення спецпроєкту здійснюється в межах програми, оголошеною Громадською організацією «Інтерньюз-Україна»,  з підтримки медіа, які пишуть мовами національних спілнот. У рамках згаданої програми вже підготовлено відеоісторії про представників румунської, словацької, німецької, грузинської спільнот. Також заплановано зйомки про угорську громаду.

Серія відеоматеріалів про нацменшини Закарпаття  публікується на  мультимедійній платформі, на ютуб-каналі та в соціальних мережах. Матеріали готуються мовами національних спільнот, з українськими субтитрами.