27 лютого

27 лютого в Берегові Громадська організація «Товариство угорської творчої інтелігенції Закарпаття» (голова Юрій Дупко) організувало презентацію чергового випуску літературного журналу «Разом» (Együtt), збірки «Пером за мир у тіні російсько-української війни», а також книги «Цвях диявола» (Ördögszeg).

На початку заходу присутніх привітав очільник консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар.

Відтак Ласло Варі Фабіан, закарпатський поет, письменник, головний редактор журналу «Разом», представив черговий номер літературного часопису. Цей журнал – угорськомовний літературний часопис Закарпаття, який протягом понад двох десятиліть свого існування надає підтримку талановитій молоді.

Книгу «Пером за мир у тіні російсько-української війни» презентували Ласло Варі Фабіан та Юдіта Семере, редакторка видання. У збірці містяться твори, які відображають зміни в житті мешканців Закарпаття за десятирічний період починаючи від 2014 року.

Закарпатська письменниця Тімея Шрек представила свою нову кнгигу «Цвях диявола» у якій зібрані казки та оповідання з дитинства авторки.

На завершення присутні на заході автори – Тімея Шрек, Ґерґей Марчак, Катерина Карпаті, Ласло Варі Фабіан, Юрій Дупка – зачитали уривки зі своїх творів, а Володимир Балацький виступив з авторським музичним номером «Тут і зараз».