27 лютого

27 лютого – Всесвітній день неурядових організацій. Їх роль як необхідного елемента демократичного управління важко переоцінити. Вони діють в усіх сферах суспільного життя, вносять вагомий внесок в справу загального добробуту і стабільного поступу, є важливим чинником соціального та політичного життя.

Неурядові організації активно займаються питаннями, пов’язаними із захистом прав людини, наданням гуманітарної допомоги, охороною навколишнього середовища, забезпечення миру та безпеки, беруть участь в освітніх програмах, спортивних проектах. Вони забезпечують аналіз та експертну оцінку різних, у тому числі глобальних, проблем, сприяють здійсненню контролю за виконанням міжнародних угод та ін.

З початку повномасштабної російської агресії проти України громадські організації, благодійні фонди краю поряд з продовженням виконання своєї статутної діяльності швидко включилися в процес надання необхідної допомоги населенню: евакуація населення із зони бойових дій, створення притулків, надання гуманітарної допомоги та іншу діяльність, спрямовану на подолання гуманітарної кризи.

Відзначення Всесвітнього дня неурядових організацій – чудова можливість дізнатися про їх діяльність, підкреслюючи тим самим важливу роль, яку вони відіграють у житті суспільства.

З нагоди цього дня дякуємо громадським організаціям національно-культурних товариств області за невтомну працю у напрямку створення та розвитку громадянського суспільства. Бажаємо сил та натхнення для реалізації нових потрібних ініціатив та проєктів!