Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса

Громадська організація «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса» (скорочено RIT) створено у 1990 році і нараховує 23 членів організації. Головою товариства обрано Агнеш Кулін.

Громадська організація створена для об’єднання Закарпатських угорських митців за спільними культурними і мистецькими інтересами з метою захисту і відродження культурних та історичних цінностей закарпатських угорців.

Основною метою організації є відродження кращих традицій угорців, відновлення історичних та культурних цінностей Закарпаття, допомога в реалізації наукового, творчого, організаційного потенціалу громадян, створення умов для культурного спілкування широкої громадськості та творчої інтелігенції, підтримка угорської національної меншини, яка проживає на Закарпатті, збереження і розвиток угорських національних традицій та культурних цінностей, відновлення інтелігентного мистецького потенціалу на Закарпатті.

Члени громадської організації «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса»  сформувало такий творчий колектив, у якому кожен зберіг cвою індивідуальність. Митці товариства працюють у різних стилях та жанрах, використовують неординарні засоби і стилі в роботі, цікавляться різноманітними темами: від реалістичного відображення життя до експериментів у стилі абстракції та експресіонізму. Саме цей широкий спектр творчих інтересів і об’єднує усіх членів Товариства.

Багатьом, напевно, цікаво, чому Товариство названо на честь Імре Ревіса. Під час  вибору імені багато з членів Товариства ще не брали участі у роботі організації, проте і зараз ідентифікають себе з тим творчим шляхом, який пройшов у свій час Імре Ревес. Митець розпочав свою творчу діяльність на Закарпатті і дійшов аж до культурного центру Європи, щоб зрештою знайти свій останній прихисток саме вдома, на закарпатській землі – у  рідному Виноградові. Усіх членів Товариства поєднують спільні інтереси, які долають кордони, але беруть свій початок на рідній землі.

Громадська організація «Товариство угорських митців Закарпаття образотворчого та прикладного мистецтва ім. Імре Ревеса» діє у відповідності до законів та Конституції України й актів чинного законодавства.