Мукачівське національно-культурне товариство німців «Паланок»

 

         Національно-культурне товариство німців міста Мукачева «Паланок» засновано у березні 2014 року. На загальних зборах товариства Головою Ради Товариства обрано Маріанну Варварцеву.

Основними завданнями Національно-культурного товариства німців міста Мукачева «Паланок» є такі: збереження історичної і культурної спадщини німців, національної самосвідомості німецької національної меншини. розвиток її громадської та творчої активності, відновлення національних традицій та звичаїв німців, що проживають на території міста Мукачева, встановлення ділових та культурних контактів з молодіжними громадськими організаціями як в межах України так і за кордоном,  розвиток молодіжного туризму, створення центрів благодійності та  милосердя для людей похилого віку, багатодітних та одиноких людей із числа представників німецької національної меншини.

Товариство працює над встановленням ділових, культурних та економічних зв’язків з етнічними німцями, що проживають в Німеччині, Австрії, Угорщині, Чехії, Румунії та інших країнах Європи. Планує створити національно-культурний центр в передмісті міста Мукачева – Паланок.

У своїй діяльності Національно-культурне товариство німців міста Мукачева «Паланок» керується законами та Конституцією України.