Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців»

Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців» створена у січні 2019 року. Головою спілки на загальних зборах обрано Вашкебу Бориса Йосиповича.

Основною метою Громадської спілки «Закарпатське товариство угорців» є підтримка та захист культурних, політичних, соціальних та економічних інтересів угорської національної меншини, що проживає на Закарпатті.

Для реалізації статутних завдань й досягнення мети Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців» проводить активну діяльність, зокрема,   випущено журнал «Вісник угорської меншини Закарпаття», проведено його презентацію, започатковано постійні юридичні консультації у м. Виноградово  і налагоджено співробітництво з консульством Угорщини, створено і розпочато роботу Угорськомовного центру з надання правової допомоги тим представникам угорської національної меншини, хто цього потребує. Досягнута домовленість про співпрацю спілки з посольствои Угорщини в Україні і представником ТПП Угорської республіки в Україні, проведена робота щодо створення осередків спілки в інщих районах Закарпаття. Налагоджена співпраця спілки з Національним Суспільним Телебаченням України щодо запровадження угорськомовного циклу передач на юридичну тематику. Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців» співпрацює з органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

У своїй практичній діяльності Громадська спілка «Закарпатське товариство угорців» дотримується встановлених міжнародних правових норм, діє згідно Конституції та законів України.