Громадська організація «Молодіжне товариство угорської культури Закарпаття»

 Громадська організація «Молодіжне товариство угорської культури Закарпаття» створена у  2014  році, об’єднала молодих угорців Закарпаття віком до 35 років і налічує  65 осіб. Станом на 2020 рік організація нараховує 1100 членів у 45 осередках Закарпаття, найбільші з яких знаходяться на Берегівщині, але є й на Виноградівщині, а також в Ужгородському й Мукачівському районах . На загальних зборах організації Головою Правління   обрано Добшу Іштвана Адальбертовича.

Громадська органіація створена на основі єдності інтересів молодих закарпатських угорців для реалізації спільної мети та завдань щодо підтримки, пропаганди та розвитку культурних, політичних, соціальних та інщих інтересів, збереження культурних цінностей представників угорської національної меншини, яка проживає на Закарпатті.

Основним завданням «Молодіжного товариства угорської культури Закарпаття»  є наміри об’єднати угорську молодь краю спільними інтересами через проведення на базі спорткомплексу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ нічного футбольного чемпіонату, турнір який триває з п’ятої години вечора до сьомої ранку наступнгого дня, проведення наймасштабнішого музичного фестивалю в області, а також змагань з риболовлі, в останньому з яких взяли участь 66 учасників.

          Громадська організація «Молодіжне товариство угорської культури Закарпаття» у своїй діяльності опирається на чинне законодавство та Конституцію України.