Закарпатське обласне культурно-просвітнє товариство “Роми ловари”

Закарпатське обласне культурно-просвітнє товариство “Роми ловари” засноване в 1999 році. Його голова – Іван Адам. Товариство об¢єднує в своїх лавах понад 100 чоловік.

Метою діяльності товариства є захист, задоволення та прогресивний розвиток національних, соціальних, економічних, освітніх, творчих прав та інших інтересів ромів-ловар Закарпаття.Завдання товариства – турбота та піклування про покращення соціально-психологічного, правового, культурного та побутового становища ромів-ловар, проведення просвітницької роботи по соціальній адаптації ромів-ловар краю до нової реальності,  сприяння вирішенню питання освіти ромських дітей, організація та проведення культурно-просвітницьких заходів, співпраця з громадськими організаціями області та зарубіжними організаціями.

Товариство є відкритим для співробітництва з органами місцевого самоврядування, благодійними, релігійними, громадськими організаціями.

Значну увагу товариство приділяє роботі з молоддю, залученню її до громадського життя, утвердженню в середовищі молоді моральних засад, розвитку духовності тощо.

Всю свою діяльність товариство здійснює в обстановці гласності, поширює досвід своєї роботи через засоби масової інформації, радіо і телебачення.