Закарпатська угорська асоціація скаутів

Закарпатська угорська асоціація скаутів (голова Павло Попович) створена в 1992 році і нараховує в своїх лавах понад 350 членів, які об¢єднані в 8 осередків, що  діють у містах Ужгороді, Мукачеві, Берегові, Виноградові, Чопі, Мукачівському та Виноградівському районах.

Мета асоціації – удосконалення моральних, духовних та фізичних здібностей угорської молоді Закарпаття. Основний принцип діяльності асоціації – безперервне самовиховання, яке спирається на голос свого сумління.

Навчальний метод асоціації включає в себе здобуття знань через ігри, пісні та корисні вправи, а також служіння колективу. Всі заходи в основному проводяться на повітрі, у природному середовищі.

Принципи діяльності: виховання у молоді пошани до духовних і моральних цінностей, яке спирається на віру в Бога, догляд, збереження та передача молодому поколінню традицій культури та історії угорців Закарпаття, виховання в дусі дружби з усіма народами та етнічними спільнотами України.

Встановлено зв¢язки і співпрацю зі скаутськими зарубіжними організаціями та Всесвітньою Організацією Скаутського Руху. У практику діяльності Асоціації ввійшло, зокрема,  проведення зборів, конференцій, курсів, зустрічей з цікавими людьми, змагань, зборів у міжнародних таборах, організація свят, різноманітних виставок та інших заходів.

Асоціація щоквартально видає періодичний журнал “Ньомкерешев” (Слідопит) тиражем 2000 примірників.

Закарпатська угорська асоціація скаутів діє в правовому полі, дотримуючись Конституції і законів України, співпрацює з іншими національно-культурними організаціями Закарпаття.